Heartburn Pemulihan Semulajadi Atau gobbledygook

Heartburn Pemulihan Semulajadi Atau gobbledygook

Beberapa lama akal fesyen nenek sutera sendiri masih kekal hingga ke hari ini dan banyak ubat pedih ulu hati semula jadi beliau telah berdiri ujian masa. Dan kini ramai rakyat sedang hentikan kebiasaan antasid moden dan berundur ke dalam pantri fesyen lama mencuba beberapa remedi purba untuk pedih ulu hati dan senak.

Sebelum membincangkan penawar ia mungkin juga untuk mengukur pelbagai punca pedih ulu hati dan senak yang tidak sering dipertikaikan. Ketahuilah, pedih ulu hati adalah hukuman kita perlu membayar untuk gaya hidup moden kita. Orang secara umum sekarang yang besar ke atas tiga kali makan besar yang terdiri bahan-bahan pedas dan lemak; sering dilincirkan dengan bekalan yang banyak alkohol dan / atau bergas minuman dicampur dengan kafein diikuti oleh dua atau tiga cawan kopi. Malangnya, beberapa makanan kegemaran kami adalah orang-orang yang kita benar-benar harus mengabaikan. Penambahan kepada kejahatan berkembar tidak berlebihan dan obesiti dan tidak menghairankan bahawa Internet adalah dibanjiri dengan orang-orang dari semua bangsa yang mencari pedih ulu hati ubat semula jadi.

Tanpa soalan apa yang kita makan bersama-sama dengan yang kurang bersenam menyumbang kepada kejadian pedih ulu hati, tetapi apa yang kita boleh lakukan? Kita tidak boleh hanya menjalankan menenggak antasid tanpa mengubah cara kita hidup. Walau bagaimanapun, itu bukan apa yang rakyat mahu mengetahuinya; Oleh itu, usaha mencari pilihan pedih ulu hati ubat semula jadi. Sebaik-baiknya mereka yang membolehkan kita untuk makan dan minum apa yang kita mahu dan apabila kita mahu.

Terdapat dua perkara yang tidak berkaitan pandangan tentang masalah pencernaan dan pedih ulu hati ubat semula jadi; orang-orang yang tidak memerlukan ubat dalam apa jua bentuk yang bertentangan dengan losyen dan ramuan dikelaskan oleh sesetengah pihak sebagai cerita hanya isteri lama '.

Dengan sedikit tekad dan beberapa disiplin anda boleh menjadi orang yang lebih sihat dengan memberi sedikit perhatian kepada apa yang anda makan dan bila. Sebagai contoh, anda boleh cuba untuk mempunyai makanan yang lebih kecil sepanjang hari tanpa seorang pelahap di meja makan tiga kali sehari. Dan, sekurang-kurangnya, jika anda tidak boleh pada mulanya melakukan tanpa pedas, makanan berlemak dan kafein, cuba untuk mengurangkan agak drastik. Beri rumpai orang jahat miss jika anda ingin cara hidup sihat dan menambah hanya 15 minit berjalan sehari; ia berfungsi keajaiban. Dan anda akan merasa jauh lebih baik. Mengubah cara hidup anda dan pedih ulu hati dan senak tidak akan mengganggu kamu setakat yang sama dan jika anda menambah sedikit senaman anda mungkin juga menyingkirkan mana-mana tekanan anda mungkin ada. Juga, ramai orang mencadangkan bahawa makan dengan perlahan dan mengira bilangan kali setiap hal yg dikunyah ketara akan meningkatkan penghadaman.

Ia sayang anda hanya boleh pergi lebih jauh ke belakang daripada datuk dan nenek anda kerana mereka dan nenek moyang mereka tidak pernah mendengar ubat-ubatan preskripsi. Banyak ubat-ubatan lama kedengaran agak pelik kepada kami tetapi beberapa telah wujud untuk masa yang lama seksa yang amat besar dan mungkin bernilai pergi.

Satu adalah seperti Slippery Elm teh - pertama kali digunakan oleh kaum India Amerika asli - yang merupakan penghadaman pick-me-up yang sangat baik dan memudahkan apa-apa perasaan pedih ulu hati. Satu lagi ubat herba adalah likuoris, terutama DGL likuoris (De-Glycyrrhizinated Licorice) yang boleh dikunyah dan mempunyai rasa yang agak menyenangkan. Terdapat juga satu lagi senarai bahan-bahan seperti jintan manis, zink dan jintan manis; tidak lupa air cengkih, chamomile, kayu manis dan jintan putih. Salah satu daripada pengamal perubatan herba lebih popular adalah madu yang secara semula jadi anti-radang dan dengan cepat akan menyelesaikan sakit perut apabila digabungkan dengan halia dalam secawan air suam.

Daripada Congo Afrika datang ubat semulajadi pedih ulu hati agak berwarna-warni dipanggil tangawisi. Tangawisi adalah ramuan sap pokok mangga dan halia dihancurkan. Atau mungkin balang mustard Perancis; dianggap oleh sesetengah orang telah digunakan oleh para penjelajah Sepanyol awal di seluruh Amerika Selatan.

Akupunktur dan akutekanan telah popular di China untuk hampir 3000 tahun walaupun tidak semua pengamal perubatan masih belum yakin bahawa rawatan ini berkhidmat apa-apa maksud yang berguna walaupun beberapa profesional dalam dunia barat sekarang mengesyorkan mereka.

Ada kemungkinan anda mungkin mempunyai ketawa yang tenang di beberapa ubat-ubatan ini dan membuat kesimpulan bahawa anda harus menjadi terdesak untuk mempertimbangkan beberapa daripada mereka. Sebaliknya, jika anda benar-benar terdesak, kemungkinan anda mungkin cuba mana-mana satu pedih ulu hati ubat semula jadi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar