Gunakan Cuka dan Lain-lain Bahan Semulajadi untuk Penyembuhan Kulat kuku dan Mempunyai Nails Sihat

Gunakan Cuka dan Lain-lain Bahan Semulajadi untuk Penyembuhan Kulat kuku dan Mempunyai Nails Sihat

Tanda-tanda Jangkitan Kulat

Orang yang mengalami jangkitan kulat kuku boleh mempunyai kuku rapuh atau rapuh. Kuku boleh menjadi tebal, kering dan gatal sambil meletakkan off bau yang sangat tidak menyenangkan. Banyak kali jangkitan ini adalah disebabkan oleh kelembapan dan bakteria dan mereka tidak akan hilang sendiri, jadi rawatan adalah perlu.

Menggunakan Vicks VapoRub

Ramai orang menuntut Vicks VapoRub boleh digunakan untuk menghilangkan jangkitan kulat kuku, tetapi pilihan rawatan ini benar-benar berfungsi? Sesetengah orang mendakwa ia berfungsi dengan menggunakan swab kapas kecil untuk menggunakan Vicks VapoRub di kawasan yang dijangkiti kulat. Ini paling baik dilakukan sebelum tidur apabila anda cenderung untuk menjadi melakukan banyak untuk bergerak selepas permohonan. Ia boleh membantu untuk memakai sarung kaki untuk melindungi Vicks daripada disapu atau dipakai. Berhati-hati harus digunakan sebagai Vicks boleh mengotorkan dan pengguna, yang mempunyai keputusan yang positif, mendakwa ia boleh mengambil masa sehingga enam bulan.

Merawat kuku jari kaki Kulat dengan Listerine

Ini adalah salah satu pilihan rawatan kulat kuku jari kaki yang lebih menarik saya telah mencari. Listerine adalah bakteria yang kuat berlawan pencuci mulut dan walaupun ramai individu mendakwa kerja-kerja rawatan ini, ia adalah sesuatu yang telah menjadi konsisten dan bersungguh-sungguh dilakukan untuk tempoh masa yang panjang.

Jika ia sesuatu yang anda fikir anda mahu mencuba, lebih bersedia untuk menyerap kawasan yang dijangkiti sekurang-kurangnya 30 minit sehari untuk beberapa hari. Ia akan kelihatan seolah-olah satu pilihan yang berdaya maju juga mungkin bercampur sedikit daripada Listerine dengan asas lembap seperti Vaseline untuk digunakan secara bebas ke kawasan yang dilakukan beberapa kali sehari dan kemudian dibalut untuk perlindungan.

Mana-mana kaedah anda pergi dengan Listerine, pilihan rawatan ini mungkin mengambil masa 2 bulan atau lebih untuk benar-benar membersihkan kawasan jangkitan dan membolehkan kuku baru yang sihat untuk berkembang ke dalam tempat.

Apple Cider Cuka

Jika anda memberi perhatian, anda mungkin pernah mendengar bahawa cuka epal cider mempunyai banyak manfaat kesihatan. Apple cider cuka mempunyai sifat-sifat semula jadi kulat pertempuran kerana ia adalah sangat berasid. Cara terbaik untuk permohonan adalah untuk menggunakan cuka epal cider terus ke kawasan yang dijangkiti dengan swab kapas dan kemudian melindungi kawasan tersebut dengan menutup dengan pembalut yang. Proses ini perlu dilakukan sekurang-kurangnya tiga kali sehari.

Jika anda mengalami kulat pada kaki dan bukan hanya kuku, anda mungkin mahu menenggelamkan kaki anda (atau tangan) dalam mangkuk besar cuka sider epal selama kira-kira 30 minit. Anda juga boleh berjemur di bawah pembalut atau kapas bola dan pembalut ke kawasan yang dijangkiti selama 30 minit tiga kali sehari.

Rawatan Jangkitan kulat Bad

Jika anda mengalami jangkitan yang teruk, rawatan rumah mungkin tidak berjaya merawat kulat anda. Dalam kes ini, orang mencari pendapat pembekal penjagaan kesihatan mereka untuk pilihan rawatan yang lebih agresif.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar