Energy Healing - Aliran tenaga yang lebih baik Untuk Kesihatan yang lebih baik dan Kesejahteraan

Energy Healing - Aliran tenaga yang lebih baik Untuk Kesihatan yang lebih baik dan Kesejahteraan

Fizik telah mengajar kita bahawa segala-galanya adalah tenaga. Kerusi anda duduk di meja, pokok, udara, air, tubuh kita, walaupun fikiran kita, itu semua tenaga. Kita juga tahu daripada fizik yang semuanya bergerak. Seperti Bumi, semua atom badan kita adalah dalam keadaan pergerakan yang berterusan, walaupun kita tidak dapat melihat mereka bergerak. Seperti air di dalam sungai, atau darah dalam pembuluh darah kita, tenaga kekuatan kehidupan mengalir melalui saluran dalam badan kita. Tenaga yang mahu mengalir, tetapi kadang-kadang ia akan disekat. Apabila kita memegang ketegangan dalam badan ia aliran blok tenaga. Itulah sebabnya orang-orang yang santai cenderung untuk jatuh sakit kurang. Apabila tenaga dalam badan kita mengalir dengan bebas dalam badan kita mampu melakukan apa yang ia secara semula jadi, mengekalkan kesihatan. Apabila penapis gas pada kereta anda tersumbat kereta anda tidak berfungsi dengan baik. Begitu juga, apabila tenaga kita mendapat disekat, tubuh kita tidak dapat berfungsi secara optimum. Makanan yang sihat, udara bersih, senaman, pemikiran sihat, berehat dan bersantai semua membantu badan kita untuk menjaga kesihatan kita. Tetapi kadang-kadang itu tidak mencukupi, terutamanya dengan kehidupan yang sibuk kita memimpin.

Setiap kali anda rasa seperti anda hanya perlu sedikit masa, kehidupan semakin di hadapan anda, badan anda mendapat goyah, Penyembuhan Tenaga boleh membantu. Penyembuhan Tenaga membuang tersumbat dan mengembalikan aliran semulajadi tenaga badan anda. Tenaga yang tersumbat boleh menyebabkan rasa sakit, ketegangan, dan penyakit akhirnya. Anda tahu mereka knot di belakang anda, yang sesak di rahang anda, itu disekat tenaga! Kita sering berfikir kita santai, tetapi kerana kita begitu digunakan untuk cara badan kita memegang ketegangan, kita tidak menyedarinya begitu banyak, dan ia terus terkumpul. Apabila satu lapisan mengebaskan satu lagi ditambah di atas. Itulah bagaimana badan itu berjaya mengatasi tahap yang semakin meningkat ketegangan sebagaimana yang dilakukannya dengan kesakitan. Kami boleh digunakan untuk itu. Sensor kesakitan kita dan sensor ketegangan mengatasi isyarat mereka sendiri untuk menghadapi tahap semasa dan menstabilkan kami. Itulah yang kawasan-kawasan ketegangan kronik, lapisan dan lapisan ketegangan yang tidak pernah cukup melepaskan. Kami boleh mendapatkan urutan besar dan melepaskan beberapa lapisan, tetapi berapa ramai daripada kita mendapatkan urutan yang kerap untuk sampai ke bahagian bawah semua lapisan?

Penyembuhan tenaga membantu kita untuk melepaskan ini lapisan ketegangan. Penyembuhan tenaga kerja bukan sahaja kepada orang-orang knot fizikal dan lapisan ketegangan, tetapi pada masa yang sama boleh melepaskan akar isu ini, corak pemikiran dan emosi yang menyebabkan ketegangan di tempat pertama.

Pengamal Tenaga Penyembuhan menggunakan gabungan teknik lembut untuk membantu melepaskan tenaga ini disekat. Ini menyebabkan tenaga badan yang mengalir lebih bebas, meninggalkan kami dalam keadaan relaksasi yang lebih mendalam daripada kita mungkin telah diketahui sebelum ini. Beberapa pelanggan saya mengatakan bahawa mereka merasa seperti mereka telah hanya mempunyai tidur malam yang penuh, atau seperti mereka hanya melepaskan seumur hidup induk. Apa juga pengalaman anda, anda sentiasa boleh tahu bahawa tenaga yang melakukan tugasnya, membantu untuk membebaskan kamu dari tenaga disekat dan corak ketegangan lama.

Aliran tenaga kehidupan tenaga, yang disebut sebagai Chi atau Qi (disebut "chee") dalam Perubatan Oriental dan seni mempertahankan diri dan Prana dalam Yoga, meningkatkan keupayaan semula jadi badan untuk memulihkan diri sendiri, sekali gus membolehkan penyembuhan yang lebih cepat dan lengkap dan pemulihan. Pengamal membangunkan keupayaan untuk mengesan di mana kami memegang ketegangan ini atau tenaga disekat dan membantu untuk melepaskannya, bersama-sama dengan melepaskan rasa takut, trauma dan emosi lama yang boleh menghalang kita daripada menjadi selesa dengan kehidupan. Apabila anda berasa tidak selesa pada kulit anda, dengan mudah dicetuskan, tidak boleh membuat keputusan, rasa sakit atau ketegangan, itu merupakan petunjuk tenaga disekat. Penyembuhan tenaga boleh membantu anda mencapai ketenangan, bersantai, dan lebih mendalam, penyembuhan lebih lengkap badan, minda dan semangat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar