Apakah Natural Therapy

Apakah Natural Therapy

Semua orang biasa dengan teknik-teknik dan alat-alat rawatan perubatan moden. Apabila anda sakit anda memanggil doktor dan mungkin anda mengambil ubat-ubatan seperti antibiotik.

Ubat yang diharapkan akan mengetuk keluar mikrob yang tidak baik yang menyebabkan penyakit ini. Apabila anda mendapat masalah serius maka anda diselamatkan oleh keajaiban pembedahan moden. Pendekatan ini mempunyai tempat tetapi ada juga adalah terapi semula jadi yang lebih menjurus kepada pencegahan penyakit dan mengubati penyakit ini dengan cara yang lembut dan semula jadi.

Dalam kes anda tertanya-tanya bagaimana seperti terapi semulajadi berfungsi, saya ingin memperkenalkan asas-asas terapi semula jadi dalam artikel ini.

Penyakit terutamanya hasil daripada tabiat buruk, yang menyebabkan toksin dan tekanan kepada lebih-mengumpul ke titik bahawa badan-minda bertindak balas dengan melepaskan secara tiba-tiba dan radikal toksin dan / atau tekanan - yang dipanggil penyakit. Penindasan pelepasan dengan ubat-ubatan boleh membawa kelegaan sementara dan keselesaan, tetapi selalu memaksa badan-minda untuk kemudian melepaskan toksin dan tekanan dalam cara yang lebih radikal, iaitu penyakit yang lebih buruk. Sebagai contoh, penindasan kerap sejuk yang boleh menjadi influenza, yang ditindas boleh menjadi asma, yang ditindas boleh menjadi letusan kulit, yang ditindas boleh menghasilkan kanser atau masalah jantung yang teruk. Persekitaran di klinik kesihatan semula jadi, di sisi lain, menyediakan pelbagai cara supaya proses pembersihan semula jadi boleh dipercepatkan bagi membolehkan badan dan minda untuk menghapuskan sepenuhnya punca penyakit:

oa diet berkhasiat yang sangat mudah untuk dihadam, membebaskan sistem pencernaan dari beban yang biasa

o senaman yoga kelenjar menyebabkan sistem hormon semula kira-kira dan memaksimumkan keberkesanannya

o panas & sejuk rawatan air dan rawatan lumpur untuk berehat saraf menegaskan, menghapuskan toksin, dan nada-up habis organ-organ dalaman

o sistem air minum untuk membersihkan toksin

o latihan mental atau meditasi untuk menukar tekanan ke positivisme tenang

o menghiburkan dan mendidik aktiviti untuk mengisi hari pesakit yang menyeronokkan, menarik dan cara santai supaya mereka dapat mengatasi tekanan dan penyakit mereka

o dalam beberapa kes (mengikut kapasiti pesakit), lulus program puasa atau diet penghapusan khusus - seperti cecair atau buah-buahan dan sayur-sayuran hanya untuk beberapa hari yang munasabah

o dalam beberapa kes (mengikut kapasiti pesakit), sedikit senaman kuat menyebabkan toksin untuk melepaskan lebih cepat

Naturotherapy tidak bergantung kepada ubat-ubatan. Makanan itu sendiri adalah ubat yang mencukupi. Ia bukan sahaja cara terbaik untuk mengekalkan pemulihan pesakit penyakit kronik mereka, tetapi juga cara terbaik untuk memperkenalkan orang kepada gaya hidup sihat. Tujuan utama terapi adalah untuk membantu orang menjadi sihat secara fizikal, mental santai, individu yang mementingkan sepenuhnya.

Klinik kesihatan semula jadi terutamanya memenuhi mereka yang mempunyai masalah berkaitan dengan organ-organ dalaman dan fikiran. Masalah tersebut termasuk, sebagai contoh, kanser, masalah jantung, kencing manis, asma, penyakit kulit, artritis, resdung, buasir, batu karang, melegakan kelesuan hati, tekanan darah tinggi, keasidan, ulser, batu karang, arthritis, dan kemurungan mental. Turut termasuk adalah masalah biasanya tidak dianggap sebagai penyakit seperti berat badan berlebihan, jerawat, komplikasi haid, tenaga fizikal yang tidak mencukupi, dan kelemahan mental.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar