Apa Touch tinggi Jin Shin?

Apa Touch tinggi Jin Shin?

Sentuhan Halus Jin Shin adalah seni penyembuhan bertenaga yang berkongsi banyak konsep yang mendasari akutekanan dan akupunktur.

Ia menghormati idea bahawa tenaga hidup, Qi (disebut "chee"), mengalir melalui segala sesuatu dan menggunakan bacaan denyutan bertenaga untuk ketidakseimbangan sasaran. Apabila Qi bergerak bebas di seluruh tubuh badan adalah dalam suasana harmoni. Sekiranya satu laluan tenaga tersumbat fizikal, mental, emosi atau ketidakharmonian, atau "mundur mudah", timbul. Jin Shin mengenal pasti dua puluh enam mata pelepasan tenaga dan mengiktiraf aliran organ, jumlah aliran, dan lapan kedalaman dalam kitaran tenaga badan. Jin Shin menggunakan tenaga kehidupan yang berasal dari hujung jari. Sentuh ringan tetapi menembusi dan menyokong aliran semulajadi tenaga badan.

Seperti akupunktur, Jin Shin menggunakan bacaan denyutan bertenaga untuk ketidakseimbangan dalam corak tenaga yang badan sasaran. Apabila Qi bergerak bebas di seluruh tubuh, tubuh badan berada dalam keharmonian. Sekiranya satu laluan tenaga tersumbat, fizikal, mental, emosi atau ketidakharmonian, atau "mundur mudah", timbul.

Matlamat sesi Jin Shin adalah untuk mengekalkan atau-mewujudkan semula baki tenaga Qi dalam badan. Sentuhan untuk Jin Shin adalah ringan tetapi menembusi dan menyokong aliran semulajadi tenaga badan. Jin Shin menggunakan tenaga kehidupan yang berasal dari hujung jari. Pengamal itu semata-mata menyentuh, atau menghubungkan dua daripada dua puluh enam mata pelepasan tenaga dan menunggu untuk aliran tenaga untuk membetulkan sendiri.

Jin Shin mengakui aliran organ, yang berkaitan dengan sistem organ seperti yang ditakrifkan dalam tradisi perubatan timur, nombor mengalir, yang berkaitan dengan tertentu mata pembebasan tenaga, dan lapan kedalaman dalam kitaran tenaga badan. Sebagai kitaran tenaga dalam melalui kedalaman ini ia hilang halangan, dan kerana ia kitaran anda keluar ia menyokong keadaan kesejahteraan. Jin Shin menggalakkan keseimbangan rohani, emosi, dan fizikal.

Jin Shin adalah seni penyembuhan yang dikenali di Jepun purba. Satu tradisi kaum penyembuhan, ia hampir tewas kepada dunia moden. Dijumpai semula di Jepun oleh Jiro Murai di awal abad kedua puluh, yang dibawa ke Amerika Syarikat oleh Mary Burmeister dan memanggil Jin Shin Jyutsu, seni penyembuhan ini telah menikmati populariti yang semakin meningkat sejak kebelakangan ini. Bentuk High Touch Jin Shin diajar dan digalakkan oleh Betsy Dayton, kini tinggal di San Juan Island di Washington State.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar